Online huurbeheer: voor of tegen?

In dit tijdperk van digitalisering is de vastgoedsector ook getuige van een toenemende digitalisering van zijn beroepen en activiteiten. Steeds meer platformen bieden vandaag 100% online diensten aan voor het beheer van huurwoningen. Maar zijn ze echt doeltreffend? Meer in dit artikel.

Meer informatie

Huurbeheer: fouten die u best niet maakt!

Huurbeheer is een ingewikkelde materie. Het is namelijk van essentieel belang om passende strategieën te bedenken. Om te hopen op een maximale rentabiliteit moet de vastgoedbeheerder bovendien veelvoorkomende beheersfouten absoluut vermijden. Om u daarbij te helpen lijsten we even de fouten op die u best niet maakt.

Meer informatie

Huurindexering: hoe functioneert dit?

Huurbeheer impliceert de inning van een maandelijkse huur. En als verhuurder kunt u de hoogte van deze huur aanpassen aan de evolutie van de kosten van levensonderhoud. Dit indexeringsmechanisme is echter goed geregeld en het is belangrijk dat de wetgeving ter zake wordt nageleefd. Wanneer kan de huur worden geïndexeerd? Hoe wordt de berekening gemaakt? We leggen u alles uit in dit artikel.

Meer informatie

Hoe vindt u de ideale huurder?

Het huurder vinden is zeker een van de meest ingewikkelde stappen in het huurbeheerproces. Het is namelijk van essentieel belang de kwaliteit van de kandidaten te waarborgen: zo kunnen de risico's van onbetaalde huur, wanorde en beschadiging worden beperkt. Maar hoe gaat u te werk om betrouwbare huurders aan te trekken? Wij beantwoorden de vraag in dit artikel.

Meer informatie

Huurcontract: wat zijn de verplichte vermeldingen?

Een huurcontract is een schriftelijke overeenkomst waarbij de eigenaar van een pand (verhuurder) een huurder toestaat het gebouw geheel of gedeeltelijk te bewonen in ruil voor huur. In het kader van het vastgoedbeheer zult u dit document regelmatig moeten opstellen. Maar wat moet er dan juist in staan? We leggen u alles uit in dit artikel.

Meer informatie