Ook te ontdekken

Meer informatie

Wie betaalt de schade in geval van verhuur
Wie betaalt de schade in geval van verhuur?

Uw huurder deelt u mee dat het appartement dat u hem verhuurt schade heeft opgelopen. Wie is verantwoordelijk? Wie zal de herstellingen betalen? Ontdek de antwoorden in ons artikel.

Meer informatie
Welke herstellingen moet de huurder betalen
Welke herstellingen moet de huurder betalen?

Wie moet er betalen? De huisbaas of de huurder? De wet is thans zeer precies op dit gebied en er zijn lijsten die aangeven of de huurder dan wel de verhuurder de herstellingen moet betalen. In België heeft elk gewest zijn eigen lijst.

Meer informatie
Verplichtingen huurder
Wat moet de huurder verplicht onderhouden?

Conflicten tussen verhuurders en huurders over de toewijzing van herstellingen en onderhoud komen vaak voor. Om bepaalde situaties te verduidelijken heeft elk gewest een niet-exhaustieve lijst van verantwoordelijkheden gepubliceerd.

Meer informatie
Herschilderen appartement huur
Wie moet een verhuurd appartement herschilderen?

Wanneer een huurder een woonst verlaat, heeft de verhuurder dan het recht hem te vragen het appartement opnieuw te schilderen? Deze vraag was in het verleden de oorzaak van mening geschil. Recente wijzigingen in de huurwetgeving bieden een specifiek antwoord per regio.

Meer informatie
Slijtage beschadiging huurwoning wie betaalt wat
Huurslijtage en huurschade: wie betaalt wat?

Conflicten tussen huurders en verhuurders over ieders verantwoordelijkheid voor huurschade en huurslijtage komen vaak voor. De verantwoordelijkheden zijn echter duidelijk vastgelegd alnaargelang de oorsprong van de schade.

Meer informatie