Ook te ontdekken

Meer informatie

Onroerende goederen die niet verhuurd mogen worden
Welke onroerende goederen mogen niet verhuurd worden?

Niet alle eigendommen kunnen verhuurd worden. Het principe is dat een woning veilig moet zijn en moet voldoen aan bepaalde voorwaarden op het gebied van comfort. Elk gewest heeft zijn eigen regels, zijn eigen huisvestingscode, dus zullen we ons hier concentreren op Wallonië en Brussel-Hoofdstad.

Meer informatie
Leegstaand of gemeubileerd verhuren
Leegstaand of gemeubileerd verhuren?

U wilt uw appartement verhuren maar weet niet of u het leegstaand of gemeubileerd wilt verhuren? Elk type verhuur heeft zijn voor- en nadelen, die wij in detail zullen toelichten om u te helpen bij uw keuze.

Meer informatie
Quels sont les pouvoir du mandat de gestion locative
Welke bevoegdheden verleent het beheersmandaat?

Wanneer een eigenaar besluit het beheer van zijn eigendom aan een professional over te dragen, ondertekent hij met deze laatste een beheersmandaat. Dit mandaat geeft de mandataris een aantal bevoegdheden, die veel verder gaan dan het eenvoudige huurbeheer. Laten we deze bevoegdheden even onder de loep nemen.

Meer informatie
5 vérifications location logement
5 zaken die u best kan checken vooraleer uw woning te verhuren.

Uw woning te huur aanbieden is niet zo eenvoudig. U moet vooraf goed geïnformeerd zijn om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen en achteraf geen spijt te hebben van het type huur, het huurcontract of de keuze van de huurder. Om ervoor te zorgen dat u geen fouten begaat overlopen we 5 aandachtspunten met u die u zeker moet controleren vooraleer uw woning te verhuren.

Meer informatie