Ook te ontdekken

Meer informatie

Onroerende goederen die niet verhuurd mogen worden
Welke onroerende goederen mogen niet verhuurd worden?

Niet alle eigendommen kunnen verhuurd worden. Het principe is dat een woning veilig moet zijn en moet voldoen aan bepaalde voorwaarden op het gebied van comfort. Elk gewest heeft zijn eigen regels, zijn eigen huisvestingscode, dus zullen we ons hier concentreren op Wallonië en Brussel-Hoofdstad.

Meer informatie
Leegstaand of gemeubileerd verhuren
Leegstaand of gemeubileerd verhuren?

U wilt uw appartement verhuren maar weet niet of u het leegstaand of gemeubileerd wilt verhuren? Elk type verhuur heeft zijn voor- en nadelen, die wij in detail zullen toelichten om u te helpen bij uw keuze.

Meer informatie
Quels sont les pouvoir du mandat de gestion locative
Welke bevoegdheden verleent het beheersmandaat?

Wanneer een eigenaar besluit het beheer van zijn eigendom aan een professional over te dragen, ondertekent hij met deze laatste een beheersmandaat. Dit mandaat geeft de mandataris een aantal bevoegdheden, die veel verder gaan dan het eenvoudige huurbeheer. Laten we deze bevoegdheden even onder de loep nemen.

Meer informatie
5 vérifications location logement
5 zaken die u best kan checken vooraleer uw woning te verhuren.

Uw woning te huur aanbieden is niet zo eenvoudig. U moet vooraf goed geïnformeerd zijn om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen en achteraf geen spijt te hebben van het type huur, het huurcontract of de keuze van de huurder. Om ervoor te zorgen dat u geen fouten begaat overlopen we 5 aandachtspunten met u die u zeker moet controleren vooraleer uw woning te verhuren.

Meer informatie
Waterschade wat moet u doen
Waterschade: wat moet u doen?

Waterschade door het dak, een lekkende leiding, een overlopende badkuip... Geen enkel huis is immuun voor mogelijke waterschade. Wat zijn de eerste dingen die u hierbij moet doen als u met zo'n situatie geconfronteerd wordt? Welke verzekeringspolis is van toepassing, die van de huurder of die van de verhuurder?

Meer informatie
Rechten eigenaar op werkzaamheden
Welke werkzaamheden mag een eigenaar uitvoeren tijdens een huurperiode?

Een verhuurder die werkzaamheden wil uitvoeren in een woning die voortdurend verhuurd is, staat voor een dilemma: zijn huurder lastigvallen met werkzaamheden of het huurcontract opzeggen om de werkzaamheden uit te voeren. Wat mag de verhuurder doen in dit verband, en wat zegt de wet hierover?

Meer informatie
Onbetaalde facturen geschillen krakers
Onbetaalde huur, geschillen en krakers: wat kan u doen?

Het beheer van een onroerend goed is vaak complexer dan verwacht. Zij het nu onbetaalde rekeningen, geschillen met huurders of krakers, verhuurders worden vaak geconfronteerd met lastige situaties. Hoe ga je om met deze moeilijke situaties? Antwoorden vindt u in dit artikel.

Meer informatie