Ook te ontdekken

Meer informatie

Huurbeheerder alles weten
Wat is een rentmeester?

Wilt u uw onroerende goederen verhuren en ze laten beheren door een externe persoon? Lees meer over de rol van de huurbeheerder in ons artikel.

Meer informatie
Hoe beheert u een vastgoed
Hoe beheert u een vastgoed?

Vastgoedbeheer kan vele vormen aannemen. Wij zullen ons hier concentreren op klassiek vastgoed, vastgoedbeleggingsfondsen buiten beschouwing gelaten. Waaruit bestaat nu juist vastgoedbeheer?

Meer informatie
Deleguer gestion locative ou gerer seul
Huurbeheer: uitbesteden aan een agentschap of zelf beheren?

Om de huur van uw vastgoed te beheren hebt u twee mogelijkheden: uw verhuur zelf beheren of deze taak toevertrouwen aan een professional, een rentmeester. Beide opties hebben hun voor- en nadelen Laten we deze eens van dichtbij bekijken en zien waarom u voor de ene of de andere optie zou kiezen.

Meer informatie
Huurbeheer beste manier om eigendom te beheren
Wat is de beste manier om een vastgoed te beheren?

U hebt een woning gekocht of geërfd en u wenst die te verhuren. Hoe beheert u dit onroerend goed zodat het winstgevend is, maar ook zodat het zijn waarde behoudt? Is het beter om het zelf te doen of om een agentschap in te schakelen?

Meer informatie
4 aandachtspunten huurbeheer
Wat zijn de 4 belangrijkste aandachtspunten bij huurbeheer?

Wanneer een eigenaar zijn eigendom wil verhuren, kan hij het huurbeheer toevertrouwen aan een professional. Er zijn een aantal aandachtspunten die zullen helpen het beheer van de huurwoning te optimaliseren, we concentreren ons hier op 4 van de belangrijkste punten.

Meer informatie
Taken rentmeester
Wat zijn de taken van de rentmeester bij de contractondertekening van een nieuwe huurder?

De rentmeester is de wettelijke vertegenwoordiger van de verhuurder en treedt namens hem op tijdens de volledige huurperiode: De zoektocht naar de huurder, het ondertekenen van het contract en het huurbeheer. Laten we eens kijken naar de belangrijkste taken waarvoor hij of zij verantwoordelijk is vóór, tijdens en na de ondertekening van een nieuwe huurder.

Meer informatie
Mandaat huurbeheer
Wat is een mandaat voor huurbeheer?

Voor een vastgoedeigenaar kan vastgoedbeheer snel ingewikkeld worden. Veel eigenaars kiezen ervoor om beroep te doen op een rentmeester, wiens rol het is om het beheer van het onroerend goed te verzekeren en de taken uit te voeren die in het beheersmandaat worden vermeld.

Meer informatie
Huurslijtage Huurschade
Huurslijtage en huurschade: wie betaalt de verhuurkosten?

Bij het verhuren van uw woning moet u rekening houden met een aantal mogelijke kosten. Wat houden ze in en wie betaalt ze? Hierbij de uitleg.

Meer informatie